Papryka powinna znaleźć się w każdej kuchni

Papryka to cudowne warzywo występujące sezonowo. Rośnie również w polskich ogródkach. Warto jest jednakże sięgać po nią przez cały rok żeby dostarczyć do naszego organizmu wartościowych substancji odżywczych. Papryka to nade wszystko źródło łatwo przyswajalnego błonnika. Dlatego poleca się jedzenie tegoż warzywa dla osób starających się zredukować zbędne kilogramy. Poza tym błonnik przyczynia się do prawidłowej perystaltyki naszych jelit. Papryka jest również nisko kaloryczna stąd warto sięgać po nią miast wysoce przetworzonych przekąsek ze sklepów. Papryka to sowite źródło kwasu foliowego. Dlatego zaleca się jedzenie jej w dużej ilości dla kobiet przy nadziei aby płód miał możliwość dobrego rozwoju w łonie matki. Papryka wspomaga prawidłową pracę naszego serca. Warzywo to obniża również ciśnienie krwi. Mało osób wie iż papryka ma dużo witaminy C, również dlatego warto po nią sięgać w naszej kuchni.

http://www.kujawy.info/aktualnosc/pomysl-na-biznes-we-wroclawiu-pizza-na-telefon/