Dokonywanie odpowiednich wyborów żywieniowych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu i nie mają cholesterolu. Większość z nich to doskonałe źródła

błonnika, węglowodanów złożonych oraz witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest drogi w tłuszcze nasycone, a oliwki

są bogate w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, ażeby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest często dodawany. Na przykład jajko

żółtka można dodawać do chleba lub choćby makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

zawierają też dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże lub mrożone.

– Orzechy i nasiona mają zazwyczaj wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które jednocześnie są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy obfite w rozpuszczalny błonnik są świetne

również wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień a

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, jak szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze dbaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy

określić, co zawiera żywność oraz jak jest wielka

to naprawdę jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj zdrowych wyborów żywieniowych.

olejzkonopicbd.pl

https://olejzkonopicbd.pl/cbd-wlasciwosci-potencjal-terapeutyczny/